MoneYou - Financiële dienstverlener

De aanbieder van online hypotheken en spaarrekeningen

Wat doet de Freelander bij MoneYou?

Na tientallen jaren in loondienst, heb ik recentelijk de overstap gemaakt naar het vrije leven van een ZZP-er. Mijn freelance carrière startte met prachtige klus bij Moneyou via Freelanders. Moneyou is een online bank die in zowel Nederland als in Duitsland actief is. Naast een web-gebaseerde spaarpropositie bieden zij daily banking functionaliteiten aan middels een aantrekkelijke mobile app. In haar 18-jarige bestaan heeft Moneyou, een dochter van ABN-AMRO, verschillende transities ondergaan. Een recente transitie vond plaats in 2016. De missie was een ‘challenger-bank’ te worden met een complete retail bank propositie. Deze veranderingen, een platte bedrijfsstructuur en een groot aantal ZZP-ers hebben bijgedragen aan een dynamische, inspirerende bedrijfscultuur waarin innovatie en klantwaarde voorop staan.

Een soepele transitie

Met een achtergrond in software ontwikkeling en AWS cloud technologie ben ik bij Moneyou aan de slag gegaan als Cloud Solution Architect. Ik help Moneyou met de transitie naar de public cloud. Naast mijn deelname in een T-shaped feature team werk ik samen met een collega-architect aan het opzetten en onderhouden van een Serverless platform voor het hosten van “critical workloads” op AWS. “Security by design”, “immutable infrastructure” en “compliance as code” zijn belangrijke principes die ons hierbij helpen. Het AWS-platform is hiervoor uitermate geschikt! Met name de Serverless technologie (Lambda, Api-Gateway, SQS, SNS, DynamoDB, Step Functions, Kinesis, CloudWatch, KMS, etc) stelt ons in staat om met een minimum aan overhead en complexiteit workloads te bouwen.

Uitgangspunten zijn een hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en conform de veiligheidseisen voldoen. Het ontbreken van servers betekent ook het ontbreken van werk. Hier heb ik het over zaken als images bakken, hardenen, patchen, upgraden, (virus-) scannen, rapporteren, netwerken, routen, bastions, syslog monitoring, etc. Tevens reduceert het de ‘attack surface’ tot een minimum. Dit maakt het mogelijk om met een relatief klein team een maximum aan functionaliteit te leveren tegen een minimum aan kosten!

Wellicht tot ziens!

Betrokkenheid Freelanders

Moneyou is een aanbieder van hypotheken en spaarrekeningen. Daarnaast wordt er bemiddeld in doorlopende kredieten. Bij Moneyou is het mogelijk om het hele hypotheekproces zonder persoonlijk advies te doorlopen. In de praktijk heeft bijna iedere klant telefonisch contact met een van de hypotheekadviseurs. Het openen van een spaarrekening kan geheel online.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Freelanders? Stuur ons een Whatsapp bericht!

Terug naar overzicht