Sanoma Learning - Content Delivery Platform

"Hoe een internationale groep educatieve uitgevers naar digital first innoveerde."

Sanoma Learning is een leidende Europese educatieve uitgever. Om een goede basis te leggen voor de productie van haar nieuwe digitale educatieve producten heeft zij de tooling voor het content creatie- en publicatieproces volledig opnieuw ontwikkeld. Het resultaat: één geïntegreerde digitale applicatie, de Editorial Suite.

De grootste plus van de Editorial Suite is de volledigheid. Planning, creatie, communicatie en feedback: alles kan binnen één digitale werkomgeving. Dit biedt enorme tijdwinst en veel meer controle en overzicht dan voorheen.

Met behulp van de Editorial Suite zijn de dochterbedrijven van Sanoma Learning in staat om de doorlooptijd en kosten van haar productontwikkeling significant te verlagen.

De Editorial Suite zal uiteindelijk gebruikt worden voor de productie van alle educatieve producten van zes Sanoma Learning dochterbedrijven in 5 landen:
– aantal gebruikers: 1000-1500
– aantal nieuwe uitgeefproducten per jaar: 350-500
– aantal klanten die deze producten gebruiken: 4-5 miljoen

Hiermee draagt de Editioral Suite bij aan het behouden van Sanoma Learnings leidende concurrentiepositie in de wereld van educatieve uitgeverijen.

Wat heeft Freelanders bijgedragen?

Freelanders leverde voor dit project in eerste instantie de Product Owner. De Product Owner heeft samen met de internationale stakeholders een visie ontwikkeld op content ontwikkeling en delivery. Deze visie is vervolgens vertaald naar een roadmap om een platform te realiseren om het contentproces integraal te ondersteunen. Tijdens de realisatie van het platform heeft Freelanders verschillende mensen geleverd, waaronder de Product Owner, de analist en meerdere developers. Zij hebben mede aan de basis gestaan van de eerste succesvolle ontwikkeling van het platform.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Freelanders? Stuur ons een Whatsapp bericht!

Terug naar overzicht